Hoe komen droogbloemen tot stand?

Droogbloemen

Gewone bloemen gaan een stuk sneller dood, dan droogbloemen. Vaak wordt er dan ook expres gekozen voor een droogbloem en niet voor de gewone bloem. Een droge bloem heeft, net zoals de gewone bloem, enorm veel verschillende soorten om uit te kiezen. Het verschilt wel per soort hoelang ze houdbaar zijn, maar over het algemeen is een droogbloem rond de zes maanden houdbaar. Daarnaast zijn deze soort bloemen heel kwetsbaar en gaan dus snel kapot. Het is daarom ook niet verstandig om ze regelmatig vast te houden of te verschuiven. Maar wat is nou eigenlijk een droogbloem en hoe worden ze gemaakt?

Wat is een droogbloem?

Om het eigenlijk simpel te voorwoorden zijn droogbloemen, opgedroogde bloemen. Maar eigenlijk is een droogbloem een soort verzamelnaam voor natuurlijke en gedroogde decoraties, want het hoeven geen bloemen te zijn. Het kunnen ook graansoorten of gedroogde katoentakken zijn. Het kan dus enorm variëren. Daarnaast zijn ook niet alle soorten bloemen of planten geschikt om te functioneren als een droogbloem, maar de meesten wel. Wanneer je van plan bent om zelf een droogbloem te maken, moet er dus goed gelet worden op de soort bloem of plant, die je graag zou willen gebruiken. Alleen, hoe wordt een droogbloem gemaakt?

Het droogbloem stappenplan

Een droogbloem kan je in de bloemenwinkel halen, je kan het laten maken, maar je kan het ook zelf tot stand laten komen. Een droogbloem zelf maken is niet zo ingewikkeld, als je misschien zou denken. Je moet er eigenlijk alleen veel geduld voor hebben. Het eerste wat je moet doen is, de juiste bloemen tot je beschikking krijgen. De meest geschikte bloemen, gewassen en grassen zijn harde of stevige soorten.  Als je de juiste bloemen in huis hebt, is het enige wat nog moet gebeuren, het op de kop hangen van je bloemsoort in een donkere en een goed geventileerde kamer. Het laatste wat je dan nog moet doen, is wachten, lang wachten.